Kom, pluk en geniet!

Soms zijn er kleine, grote wonderen in een leven, voor mij was dat de Bloementuin.

Lara

MIJN bloementuin

De tuin en de kweker

De tuin is onderdeel van de Stadslanderijen en ligt achter het erf van de De Dijklandhoeve, hier is Arjen Huese in het najaar van 2018 begonnen met de Bloementuin, in een jaar tijd heeft hij een prachtige productieve tuin weten te creëren. In het najaar van 2019 heeft Arjen Huese besloten met zijn gezin naar Duitsland te emigreren en daar een nieuwe tuin op te zetten.

Hoe de tuin op mijn pad kwam? Soms zijn er kleine, grote wonderen in een leven, voor mij was dat de Bloementuin.

Al vele jaren woon ik met mijn partner en onze twee kinderen in Zwolle, Stadshagen. Via mijn opleiding aan het Deltion College ben ik in Zwolle terecht gekomen. Hier heb ik mijn partner ontmoet en zo een fijn thuis gevonden. Na heel veel jaren met veel plezier gewerkt te hebben in de horeca als bedrijfsleider was ik de laatste jaren zoekende, wat wil ik, wat kan ik..?

Het antwoord op die vraag kon ik nergens vinden, uiteindelijk heb ik de conclusie getrokken dat ik tijdens mijn werk alleen in onmogelijkheden kon denken en niet meer vrij en in mogelijkheden. Na twijfelen en niet durven heb ik in juni 2019 mijn baan opgezegd. Om mezelf de mogelijkheid, de rust en de tijd te geven om in kansen en mogelijkheden te denken. Dood eng en heerlijk tegelijk.

Nog voor mijn laatste werkdag eind september, kwam de advertentie van Arjen Huese op mijn pad, één uur later zat ik bij hem op de tuin om kennis te maken en rond te kijken. Binnen één seconde wist ik, dit wil ik, dit zocht ik! Er bleken meerdere geïnteresseerden te zijn, toch zijn we begin oktober tot een overeenkomst gekomen en heb ik de Bloementuin kunnen overnemen.

Zo werd ik ineens ondernemer, wat ik erg leuk blijk te vinden!

Ik ben opgegroeid in Brummen in een fijn gezin met 5 kinderen . Gezellige drukte. Mijn moeder had een biologische plukbloementuin. Daar is mijn liefde voor bloemen en planten begonnen, ik scharrelde graag rond. Daar plukte ik boeketten en keek naar mijn moeder en hielp zo hier en daar wat mee. De afgelopen jaren merkte ik dat ik toch aardig wat basale kennis heb opgepikt, die heb ik gebruikt in mijn eigen tuintje thuis. Nu kan ik die breder inzetten en echt gebruiken. Bij Arjen Huese heb ik wat lessen mogen volgen afgelopen herfst. Verder zullen mijn groene vingers moeten ontdekken wat voor mij op deze tuin het beste werkt. Ik heb dus geen echte kwekers kennis, wel veel interesse, veel kennis bij familie en in mijn omgeving. Dus met boeren verstand en een beetje lef begin ik aan dit avontuur.

Gif vrije bloemen kweken geeft me energie, en geeft de mens en de natuur een prachtige kans. De bloemen geven de bijen voeding evenals tal van andere insecten en vlinders. Zij bestuiven de bloemen waardoor ze zich kunnen vermeerderen en we ook de komende jaren van eigen gewonnen zaad weer bloemen kunnen kweken. Bloemen brengen kleur, geur en natuur in onze huizen. Het wonderlijke en uitzonderlijke van bloemen is dat ze ons begeleiden in het leven op de meest ingrijpende en waardevolle momenten zoals; liefde, huwelijk, geboorte en bij overlijden. Via bloemen kunnen we een emotie overdragen waar woorden soms te kort komen. Bloemen kunnen liefde laten zien.

Ik hoop u te ontmoeten op de tuin, en zo mijn tuin met u te kunnen delen. De rust, de lucht, de ruimte en natuurlijk prachtige schone bloemen.

Kom plukken en geniet tijdens het plukken en daarna thuis van de prachtige bloemen!

Groet,

Lara Velmans

Wegens vakantie worden uw bestellingen geplaatst na 21 oktober pas op 30 oktober verwerkt.

Gesloten

Wegens omstandigheden is de tuin vandaag gesloten. Voor abonnees ligt er een schaar klaar en mogen zelf plukken.